Actionarii EVERGENT Investments au aprobat toate propunerile de pe agenda Adunărilor generale extraordinare si ordinare ale acționarilor

29 aprilie 2021

Actionarii EVERGENT Investments au aprobat cu o larga majoritate toate propunerile de pe ordinea de zi a Adunării generale extraordinare a acționarilor și a Adunării generale ordinare a acționarilor.

Principalele decizii au fost: aprobarea repartizării de dividende din rezultatul net al exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2020, derularea unui nou program de rascumparare a actiunilor, diminuarea capitalului social si aprobarea rapoartelor financiare individuale si  consolidate aferente exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2020.

EVERGENT Investments, companie care se diferentiaza prin investitiile de tip private equity,  continua sa aplice o politica de remunerare a acționarilor printr-un mix de dividende și noi programe de răscumpărare, reflectandu-se intr-un un randament superior al capitalului investit.

Astfel, s-a aprobat distribuirea dividendelor pentru anul 2020, în valoare brută de 0,043 lei/acțiune, reprezentând aproximativ 75% din rezultatul net inregistrat în 2020, compus din profitul net și câștigul net din vânzarea instrumentelor de capitaluri proprii. Data platii dividendelor este 11 iunie 2021. De asemenea, s-a aprobat un nou program de rascumparare de maxim 19 625 000 actiuni, reprezentand 2% din capitalul social. Actiunile  pot fi răscumpărate la un preț minim de achiziție per acțiune egal cu cel raportat de BVB în momentul efectuării achizitiei, dar care să nu depășească pretul maxim de 2 lei/acțiune.

În urma aprobarii programului de răscumpărare a acțiunilor proprii din 2020 si finalizat in martie 2021, a fost admisă reducerea capitalului social în ședința de astăzi, 29 aprilie 2021. Astfel, capitalul social al EVERGENT Investments SA s-a diminuat de la 98.947.917,60 lei la 98.121.305,10 lei, respectiv cu suma de 826.612,50 ca urmare a anulării unui număr de 8.266.125 acțiuni proprii dobândite de către companie.

„Am incheiat anul 2020 depasind obiectivele propuse, asa cum arata rapoartele individuale si consolidate. Rezultatul net este cu 44% mai mare decat cel previzionat, iar investitiile au atins 177 milioane de lei, cu 68% mai mult decat ne-am propus cu prudenta necesara intr-un an marcat de pandemie. De asemenea, ramanem compania de investitii listata cu cea mai mare capitalizare, de peste 1,4 miliarde lei.

In perioada aprilie 2020 - aprilie 2021 s-au tranzactionat un volum de aproximativ 150 milioane de actiuni cu o valoare de ~ 200 milioane lei din 7965 de tranzactii. În urma analizei indicatorilor din programul precedent de rascumparare, etapa 2 martie – 22 martie 2021, s-a observat creșterea capitalizării EVERGENT Investments cu 9,9% în condițiile reducerii numărului de acțiuni tranzacționabile cu aproximativ opt milioane. Noul program de rascumparare de actiuni EVER va avea efect pozitiv asupra lichidității și reducerii discount-ului fata de activul net unitar. Suntem pe un trend ascendent si continuam sa ne adaptam schimbarilor pietei, avand drept obiectiv principal multiplicarea capitalurilor pentru investitorii nostri.”, a declarat Claudiu Doroș, Presedinte Director general al EVERGENT Investments.