EVERGENT Investments raporteaza cea mai mare valoare a activelor din istoria companiei si un rezultat net cu 144% mai mare decat tinta aprobata de actionari pentru intreg anul 2021

15 noiembrie 2021

Performanta financiara

2.599 milioane lei - valoarea totala a activelor (AUM), in crestere cu 27% fata de T3 2020

2.410 milioane lei – valoarea activului net, in crestere cu 26% fata de T3 2020

2,46 lei – valoarea unitara a activului net, in crestere cu 27% fata de T3 2020

1,44 lei – pretul actiunii EVER la 30.09.2021, in crestere cu 12% fata de T3 2020

EVERGENT Investments, compania de investitii cu cea mai mare capitalizare (1,417 miliarde lei), raporteaza un rezultat istoric: valoarea totala a activelor de 2,599 miliarde lei. In timp ce rezultatul net este de 180,3 milioane lei, compus din 82,4 milioane lei profit net si 97,9 milioane lei castig net din vanzarea activelor reflectat in rezultatul reportat, tratament contabil conform IFRS 9, inregistrat la 30 septembrie 2021.

„Raportam astazi cea mai mare valoare a activelor din istoria companiei noastre, iar toti indicatorii financiari arata o crestere substantiala fata de tinta anuala. Desi nu este o misiune usoara sa livram performanta consistenta si continua, prin urmarirea strategiei noastre reusim sa generam performante investitionale semnificative pentru actionari. Rezultatul net, mai mare cu 144% fata de cel previzionat, demonstreaza forta modelului nostru de business, performanta managementului si a intregii echipe. Privind inspre viitor, identificam noi oportunitati de crestere intr-o noua era economica si tehnologica, vazand premise solide pentru investitii cu randamente consistente. Administram activ portofoliul listat, cu cele mai performante companii din sectorul energetic-industrial si financiar-bancar, in acelasi timp atentia noastra se indreapta spre noi proiecte in real-estate, agribusiness si energie verde. Consideram ca suntem intr-o faza de inceput a unui proces accelerat de crestere a companiei si a valorii pentru actionarii nostri.” – declara Claudiu Doros – Presedinte si Director general.

Rezultatul net inregistrat este cu 144% peste tinta de 73,9 milioane lei, aprobata de actionari pentru intreg anul 2021. Aceasta performanta de aproape 2,5 ori mai mare decat nivelul bugetat in conditii de incertitudine este  datorata profitului net realizat de 5 ori mai mare decat cel bugetat, determinat de cresterea valorii juste a investitiilor in unitati de fond si a depasirii cu 70% a castigului net reflectat in rezultatul reportat. In acelasi timp, cheltuielile activitatii curente reprezinta doar 45% din totalul bugetat pentru intreg anul 2021.