linkedin script

EVERGENT Investments raportează un rezultat net de 116,5 milioane lei la semestrul I, cu 58% mai mare față de valoarea bugetată pentru anul 2021

19 iulie 2021

 EVERGENT Investments a raportat un rezultat net de 116,5 milioane de lei la semestrul I, cu 58% mai mare față de valoarea bugetata pentru anul 2021. Rezultatul net este compus din profitul net de 48,9 milioane lei, de 3 ori mai mare față de valoarea bugetată și câștigul net din vânzarea activelor financiare în valoare de 67,6 milioane lei.

Valoarea totală a activelor EVERGENT Investments este de 2,4 miliarde lei și capitalizarea de 1,34 miliarde lei. 

Nivelul investițiilor în valori mobiliare a atins 59 milioane de lei, astfel compania continuă strategia de creștere a performanței portofoliului listat.

“Performanța financiară de 116,5 milioane lei înregistrată în primul semestru al anului 2021 evidențiază forța companiei noastre și capacitatea modelului nostru de business de a genera valoare. Depășirea cu 58% a valorii bugetate este rezultatul strategiei investiționale performante demonstrând evoluția companiei. Continuăm să administrăm activ portofoliul listat și să creștem valoarea investițiilor de tip private equity care au efect de antrenare a randamentului capitalului pe termen lung. Ne menținem angajamentul de a fi transparenți în privința activității respectând regulile de bune practici ale guvernanței corporative. Ne aliniem principiilor ESG, un proces complex aflat în derulare, pentru a oferi valoare în mod responsabil acționarilor și întregii comunități”, a declarat domnul Claudiu Doroș, Președinte Director general al EVERGENT Investments.