linkedin script

EVERGENT Investments devine fond de investitii alternative (FIA)

25 iunie 2021

Evergent Investments a fost autorizata ca Fond de investiții alternative, destinat investitorilor de retail, cu o politică de investiții diversificată, închis si autoadministrat, conform deciziilor sedintei ASF din 23 iunie 2021, publicate pe website-ul ASF. 

Astfel, s-a finalizat tranzitia de la AOPC (vechea forma de reglementare), EVERGENT Investments devenind fond de investitii alternative (FIA), cadrul unitar de reglementare in UE.

„Suntem investitori pe termen lung, de aceea a genera performanta in investitii este un obiectiv esential in activitatea noastra. Autorizarea ca fond de investitii alternativ deschide un nou capitol in existenta companiei si ne permite sa acceleram directia strategica de a investi in proiecte de tip private equity. Filozofia noastra de investitii este concentrata pe crestere si avem acum un univers largit al oportunitatilor prin posibilitatea de a investi in portofolii de active imobiliare, in obligatiuni corporative neadmise la tranzactionare, părţi sociale ale societăţilor cu răspundere limitată ale căror situaţii financiare anuale sunt auditate conform legii si alte instrumente.

Suntem increzatori ca o administrare activa sustinuta a portofoliului EVERGENT va multiplica capitalul actionarilor nostri. Portofoliul nostru listat este contruit printr-o alocare dinamica, diferita de structura indicilor BVB, prin urmare, avem capacitatea de a genera alfa si a arata randamente cu doua cifre a activelor noastre, pentru actionari. Autorizarea ca FIA, cu noile limite si instrumente investionale, poate adauga valoare activelor noastre prin expunerea pe diverse  instrumente financiare derivate cu incadrare in profilul de risc mediu, atat in scop de acoperire a riscurilor, cat si in scop investitional. Noi, comunitatea de investitii, impreuna cu BVB vom crea intr-o perioada optima cadrul necesar functionarii CCP, dar si listarii de instrumente financiare derivate specifice unor astfel de operatiuni.

In contextul Green Deal, am putea fructifica oportunitati oferite de tranzactionarea de certificate verzi, certificate de emisii de gaze cu efect de sera sau alte instrumente care pot aduce un plus de randament actionarilor nostri.

Prin majorarea limitei valorii numerarului sau echivalente de la 10 la 20% din activele EVERGENT ne putem asigura in permanenta lichiditatea necesara fructificarii unor oportunitati investitionale intr-un timp foarte scurt.

Proiectele private equity ne diferentiaza fata de ceilalti actori ai pietei si aduc un raport exceptional risc/randament, cu profit semnificativ pe termen lung pentru actionarii nostri. Sprijinim companiile in care investim pentru a-si atinge potentialul maxim. Prin urmare, noul cadru FIA ne permite alocarea pana la 40% din active in acest tip de proiecte. Ca perspectiva de investitii in urmatorii ani, vom continua expunerea in agribusiness si real estate, dar ne putem dezvolta activitatea si in domenii care interfereaza cu cele doua mari teme de actualitate: evolutia tehnologica si transformarea mediul inconjurator. De exemplu, ne indreptam atentia in a gasi si dezvolta companii cu tehnologie pentru resurse curate (apa, sol, aer) si energie verde (fotovoltaic).

Ne-am propus ca activitatea companiei noastre sa sprijine intreaga comunitate. La scara mai mare, investitiile noastre joaca un rol economic si social, prin alocarea de capital catre companiile cu perspective de prosperitate pe termen lung, care se aliniaza cu principiile ESG. Indeplinirea acestei responsabilitati necesita un efort comun al intregului mediu antreprenorial si institutional.

De aceea, vom exploata in mod transparent noile oportunitati in acord cu Codul de guvernanta corporativa al EVERGENT Investments, cu informarea continua a investitorilor și a autorităților de reglementare. Noi am înțeles că transparenţa, dar si libera circulaţie a capitalului sunt lucruri esenţiale pentru Uniunea Europeană, pentru Romania si pentru dezvoltarea accelerată a pieţei noastre de capital.”, a declarat domnul Claudiu Doros, Presedinte Director general al EVERGENT Investments.

EVERGENT Investments, compania de investitii financiare cu o experienta de peste 30 de ani in piata romaneasca de capital, este un deschizator de drumuri, contribuind la dezvoltarea comunitatii din care face parte. Prin aplicarea unei strategii bine articulate si responsabile, EVERGENT Investments valorifica eficient oportunitati investitionale, atat in piata de capital, cat si prin proiecte de private equity.

Elementele cheie ale strategiei EVERGENT Investments, compania listata cu cea mai mare capitalizare din Romania, se bazeaza pe o alocare a resurselor care sa asigure dezvoltarea sustenabila a activitatii EVERGENT Investments si satisfacerea intereselor actionarilor, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. 

EVERGENT Investments  are expunere pe piata de capital din Romania, in principal in actiuni listate ale companiilor din sectoarele bancar si energetic, in paralel cu implementarea unor proiecte de tip private-equity care sa asigure un plus de randament pe termen lung. De asemenea, poate investi şi înfonduri de investitii, instrumente monetare si titluri de stat. Aceste investiţii gestioneaza optim lichidităţile temporare ale societatii, mai ales în momente în care pieţele traversează momente de volatilitate ridicata. Societatea poate investi si in instrumente financiare derivate in scopul de a-si indeplini obiectivele sale de investitii, cu incadrarea in profilul de risc mediu atât in scop de acoperire a riscurilor cât şi in scop investiţional. Principiile selectării instrumentelor financiare din portofoliul EVERGENT Investments au intotdeauna la baza obtinerea de randamente superioare si gestionarea  riscului asociat.