linkedin script

EVERGENT Investments preia peste 5% din acțiunile Laptaria cu Caimac

22 iunie 2021

EVERGENT Investments a achiziționat o participație de 5,11% din acţiunile companiei Agroserv Mariuta SA, compania care deține brandul de produse lactate Lăptăria cu Caimac, tranzactie intermediata de  BT Capital Partners (BTCP), divizia de investment banking şi piețe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania. Tranzacţia s-a realizat la un preţ mediu de 60 lei/acţiune, vânzătorii fiind Madalina Cocan, unul dintre fondatori, care a vândut o participaţie de 3,5% într-o tranzacţie de tip deal, precum şi alţi investitori din piaţă.

“Noi, EVERGENT Investments, o companie cu strategie investitionala in Romania, avem incredere in ideile antreprenoriale si competitivitatea produselor romanesti. Continuăm astfel consolidarea investitiilor noastre in agribusiness. MILK este simbolul unui business performant, sustenabil, responsabil și scalabil. Investind in Agroserv Mariuta urmărim să creăm mai multă valoare prin infuzie de capital, insighturi strategice, suport operațional și relațional. Sprijinim afacerea si brandul Laptaria cu Caimac să creasca spre potențialul maxim și contribuim astfel la dezvoltarea intreagii comunitati pe baza principiilor ESG. Ca si fondatorii Agroserv Mariuta suntem pasionați să inovăm și să abordăm soluțiile tradiționale dintr-o perspectivă diferită pentru a susține compania de-a lungul ciclurilor economice pentru a genera performanță.“ declară  Claudiu Doroș, Președinte Director general al EVERGENT Investments.

Acțiunile Agroserv Mariuta SA sunt tranzacționate sub simbolul MILK pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB) în urma listării care a avut loc în 21 mai a.c. Anterior listării, compania a derulat un plasament privat prin care a vândut 431.020 acțiuni la un preț de 45 lei/acțiune, atrăgând 19,4 milioane de lei de la investitorii din piața de capital în schimbul a 25% din capitalul social.

În urma achiziţiei de peste 5% din capitalul social de catre EVERGENT Investments, cei trei fondatori ai Agroserv Măriuţa – Mădălina Cocan, Adrian Cocan și Serban Nicusor – dețin împreună un pachet de 71,6% din acțiunile companiei, restul de 23,4% reprezentând acţiuni liber tranzacţionabile.

Tranzacţia este a treia operaţiune intermediată de BT Capital Partners pentru Lăptăria cu Caimac, după emisiunea de obligaţiuni de 3 milioane euro derulată în noiembrie 2020 si plasamentul privat de acţiuni şi listarea acţiunilor MILK la BVB în mai a.c.

 „Ne bucurăm să fim parte din povestea Lăptăriei cu Caimac pe BVB şi suntem încrezători că parteneriatul dintre Evergent şi Lăptăria cu Caimac va fi de bun augur pe termen lung, atât pentru cele două părţi, cât şi pentru ceilalţi acţionari ai companiei. Prezenţa unui investitor instituţional în acţionariatul oricărei companii listate este benefică, emitenţii având acces inclusiv la resurse complementare celor financiare, cum ar fi expertiza strategică, în planificare ori în guvernanţă corporativă.”, declară Daniela Secară, CEO BT Capital Partners.

Agroserv Măriuța SA a fost înființată în anul 1994 și până în 2018 a avut exclusiv activități agricole, cultură mare (grâu, orz, rapiță, triticale, porumb, lucernă și altele, pe o suprafață de 3.000 ha) și fermă de vaci de lapte (cu peste 2.700 animale). Începând cu anul 2018 a pus în funcțiune o fabrică modernă de lactate și a lansat brandul Lăptăria cu Caimac, un brand care a înregistrat o creștere rapidă în preferințele consumatorilor datorită produselor de înaltă calitate.

EVERGENT Investments, compania de investiţii financiare cu o experienţă de peste 30 de ani în piaţa românească de capital, este un deschizător de drumuri, contribuind la dezvoltarea comunităţii din care face parte. Prin aplicarea unei strategii bine articulate şi responsabile, EVERGENT Investments valorifică eficient oportunităţi investiţionale, atât în piaţa de capital, cât şi prin proiecte de private equity.

BT Capital Partners este unul dintre cei mai activi intermediari pe piața AeRO a Bursei de Valori București, asistând de-a lungul timpului companii antreprenoriale de renume în drumul lor către piaţa de capital: Clinicile Dentare Dr. Leahu (obligaţiuni, 10 milioane lei, 2019), Vivre Deco (obligaţiuni, 3,5 milioane euro, 2020), Lăptăria cu Caimac (obligaţiuni, 3 milioane euro, 2020 şi acţiuni, 19,4 milioane lei, 2021) şi Simtel Team (acţiuni, 13,7 milioane lei, 2021).