linkedin script

EVERGENT Investments propune actionarilor un program suplimentar de rascumparare de actiuni proprii

20 decembrie 2021

Consiliul de administratie al EVERGENT Investments convoaca actionarii in data de 20/21 ianuarie 2022 sa participe la Adunarea generala extraordinara. Recomandam actionarilor sa consulte materialele de pe site la sectiunea Adunari generale care se refera la: aprobarea unui nou program de rascumparare de actiuni proprii prin operatiuni in piata, reducerea capitalului social cu actiunile rascumparate in programul anterior si modificarea Actului constitutiv al EVERGENT Investments in concordanta cu principiile de guvernanta cuprinse in autorizarea ca fond de investitii alternative.

“Ne-am programat ca obiectiv major sa reducem discountul dintre activul net si pretul de tranzactionare EVER. Prin noul program de rascumparare a actiunilor proprii, al saselea, urmarim acest obiectiv si continuam sa oferim actionarilor nostri beneficii cum ar fi cresterea cererii de actiuni EVER cu efect asupra lichiditatii si a profitului pe actiune, ori cresterea ponderii detinerii in capitalul social al actionarilor care decid sa nu vanda. De asemenea, posibila crestere a cotatiei bursiere va contribui la randamentul de tip total return pentru portofoliile actionarilor nostri (apreciere de capital plus dividend). 

Suntem hotarati sa crestem performanta companiei si a actiunii EVER prin investitii responsabile si profitabile, dar si conform principiilor Codului nostru de guvernanta corporativa care prevede programe de rascumparare urmate de reducerea capitalului social, in cazul unui discount de tranzactionare mai mare de 25% pentru o perioada mai mare de un an. Principiul care ne ghideaza este sa situam interesele actionarilor in centrul a tot ceea ce facem printr-o disciplina a procesului decizional si un accent constant pe performanta pe termen lung.” declara Claudiu Doros, Presedinte si Director general al EVERGENT Investments.