linkedin script

EVERGENT Investments raportează creșteri remarcabile ale indicatorilor financiari in primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similară din 2020

27 august 2021

EVERGENT Investments a înregistrat un rezultat net de 116,5 milioane de lei, consemnând astfel o depășire cu 58% a obiectivului aprobat de acționari în BVC 2021 pentru întreg anul 2021. Rezultatul net este compus din profitul net de 48,9 milioane lei și câștigul net din vânzarea activelor financiare în valoare de 67,6 milioane lei.

Pentru primul semestru al anului 2021, EVERGENT Investments raporteaza:

2.408 milioane lei - valoarea totala a activelor (AUM), in crestere cu 22% fata de S1 2020

2.230 milioane lei – valoarea activului net, in crestere cu 20% fata de S1 2020

2,28 lei – valoarea unitara a activului net, in crestere cu 21% fata de S1 2020

“Climatul macro-financiar global si fluctuațiile cotațiilor internaționale din ultimul an ne-au testat modelul de business, strategia și adaptabilitatea. Semestrul 1 din 2021 este foarte important în istoria companiei noastre, atât prin prisma rezultatelor financiare foarte bune, cât și din perspectiva setării unor fundamente noi pentru a continua trendul ascendent al companiei. Rezultatul net, mai mare cu 58% față de ținta anuală, demonstrează forța modelului nostru de business și performanța managerială a întregii echipe. Urmărim obiectivul de a genera alfa pentru acționarii noștri prin investiții pe termen lung. Asigurându-ne că riscurile sunt bine înțelese și bine compensate, investim curajos în proiecte de tip private equity și continuăm să avem un management activ al portofoliului listat. Drept rezultat, valoarea totală a activelor a crescut cu 22% față de S1 2020, ajungând la 2.408 milioane lei. Continuăm să identificăm noi oportunități investiționale prin participații în companii sau terenuri pentru dezvoltare și lucrăm pentru pregătirea unor momente optime de exit astfel încât acționarii noștri să obțină randamente semnificative.”, a declarat domnul Claudiu Doroș, Președinte Director general EVERGENT Investments.

Evergent Investments are un mix de actionari institutionali si profesionali, români și straini, dar și o bază largă de investitori individuali pe care îi servește pentru a le multiplica capitalul investit.

Astfel, performanta investitionala in toate clasele de active ale portofoliului listat al EVERGENT este ridicata, nivelul investițiilor în valori mobiliare a atins 59 milioane de lei, reprezentând 42% din  bugetul aprobat de către acționari pentru anul 2021.

Filozofia investițională a EVERGENT Investments demonstreaza, din nou, că a construi în mod continuu este calea spre performanță pe termen lung. In consecință, compania face progrese semnificative în executarea priorităților sale strategice.

Elementul diferentiator al strategiei EVERGENT Investments este abodarea de tip private equity. Compania investeste in agribusiness, unde este lider de piata in producția de afine, dar și în real estate, unde manageriaza proiecte cu cash flow pozitiv și IRR cu două cifre. De asemenea, se va orienta și către alte domenii care creeaza valoare si sunt in expansiune respectand principiile ESG. 

O alta directie strategica este creșterea performanței portofoliilor Financiar-Bancar și Energie- Industrial prin managementul activ al acestora, reprezentand principala sursă de venituri pentru noi investiții. Compania reușește să valorifice și portofoliul Sell prin vanzare. Astfel, numarul de  participatii din acest portofoliu moștenit s-a redus cu 11 fata de S1 2020, obtinand venituri in valoare totala de 3.634.112 lei.