linkedin script

Portofoliu

Financiar-bancar

Avem o experiență vastă, atât în domeniul bancar, cât și în investițiile în acest sector. Portofoliul financiar-bancar reprezinta 44,8% din valoarea totala a activelor EVERGENT Investments.

Banca Transilvania este campionul portofoliului nostru deoarece ne-a îndeplinit cele mai optimiste previziuni. Banca Transilvania (TLV) are un ROE constant în intervalul 15-20%, o politică foarte atractivă de remunerare a acționarilor și, mai ales, o abordare pro-business, partenerială față de IMM-uri. TLV va continua să rămână pilonul principal de stabilitate și creștere, fundamentat pe propriul model de business: rata de acoperire a NPL-urilor de 120%, având cea mai scăzută rată cost/venituri din industrie.

BRD este plasată pe locul 3 în sistemul bancar după numărul de active. Modelul de afaceri al băncii a determinat menținerea unor performanțe financiare solide, cu inregistrarea constanta în timp a unui ROE de peste 10%. Calitatea buna a portofoliului de credite este reflectata de dimensiunea redusa a indicatorului NPL. Nivelul ridicat al adecvării capitalului indică potențialul crescut al băncii, de remunerare a acționarilor prin distribuirea de dividende.

Energie-industrial

Portofoliul energetic reprezintă 13,2% din valoarea totala a activelor. 

Nuclearelectrica (SNN)  este poziționată ideal pentru recunoașterea de valoare datorită schimbărilor profunde de paradigmă din industria energetică, adică trecerea de la combustibili fosili spre consum de energie electrică. Cuplată cu planurile masive de investiții în creșterea capacității de producție a reactoarelor 3 și 4, SNN își va consolida modelul de business cu marje de profit net de peste 27% și randamente ale dividendului în jur de 8-10% pe termen mediu.

ROMGAZ este foarte bine poziționată pentru a beneficia de contextul avantajos creat de liberalizarea pieței de energie electrică de la 01.01.2021, pentru producătorii de energie curată, pe gaze. Programul important de investiții al ROMGAZ, axat pe construcția de centrale electrice și pe dezvoltarea offshore a producției, inclus în Strategia Energetică a României, va dezvolta modelul de business pe termen mediu, în condițiile menținerii unei marje de profit net peste 25% și randamente ale dividendului de cel puțin 6-7%.

Private Equity

Atenția și resursele noastre sunt alocate unui portofoliu private equity concentrat. Implementăm o strategie personalizată fiecărui proiect în parte. Investițiile responsabile  pe termen lung ne permit să creăm valoare prin parteneriatele pe care le încheiem.

Investim în companii dinamice ori proiecte cu creștere rapidă. Procesul nostru de analiză fundamentală identifică modelele de afaceri reziliente și cu profit substanțial pe termen lung.

Avem dețineri de 100% în companii din domeniul agricol și rezidențial. In acelasi timp, deținem cotă parte din companii profitabile și construim parteneriate solide cu echipele de management ale companiilor în care investim.

Ferma de afine - Agrointens

Proiectul ”Ferma de afine” derulat prin Agrointens SA este lider de piață în producția de afine în România, cu o suprafață cultivată de 82 ha și programată să se extindă.

Baba Novac Residence

Proiectul imobiliar “Baba Novac Residence”, derulat prin Tesatoriile Reunite SA, a fost finalizat cu succes cu o valoare de exit de 35 milioane de euro.

Everland

În cadrul proiectul imobiliar Iași, derulat prin Everland SA, am achiziționat activele Iasitex SA, un teren în suprafață de 2,55 ha și o clădire administrativă (P+8) cu o suprafață construită desfășurată de 4.600 mp, poziționate în zona centrală a orașului.

Veranda Mall

Din proiectul "Veranda Mall" deținem 37% prin intermediul Professional Imo Partners SA și Nord SA. În 2019 s-a finalizat etapa de extindere, cu cca 6.300 mp, cu zona dedicată galeriilor comerciale și un cinema multiplex dotat cu 12 săli de proiecție, suprafața închiriabilă ajungând la cca. 34.000 mp.

Portofoliu sell

Strategia aplicată companiilor din acest portofoliu este de dezinvestire. Sell, portofoliu istoric, este moștenit și non-strategic, prin urmare valorificăm activele existente prin vânzarea lor. În ultimii 10 ani am redus cu 80% numărul companiilor din acest portofoliu.

Structură active

70,2%
Actiuni cotate
8,9%
Actiuni necotate
12,3%
Titluri de participare OPC
6,3%
Instrumente monetare
2,3%
Alte active

Expunerea sectorială a portofoliului de acțiuni

Financiar
44.8%
Industria prelucratoare
8.8%
Imobiliare
6.6%
Energetic
13.2%
Alte sectoare
26.6%

Top dețineri în activele Evergent

Suntem concentrați pe modul în care facem o diferență reală pentru investitorii noștri, pentru a-și atingă obiectivele investiționale pe termen lung. De aceea, aplicăm o strategie diversificată și căutăm permanent să identificăm oportunitățile pentru a crește performanța portofoliul listat.

BANCA TRANSILVANIA

38.9%

BANCA TRANSILVANIA

38.9%

Banca Transilvania este campionul portofoliului nostru, deoarece ne-a îndeplinit cele mai optimiste previziuni. Banca Transilvania (TLV) are un ROE constant în intervalul 15-20%, o politică foarte atractivă de remunerare a acționarilor și, mai ales, o abordare pro-business, partenerială față de IMM-uri. TLV va continuă să rămână pilonul principal de stabilitate și creștere, fundamentat pe propriul model de business: rată de acoperire a NPL-urilor de 120%, având cea mai scăzută rată cost/venituri din industrie.

BRD

4%

BRD

4%

BRD este plasată pe locul 3 în sistemul bancar după numărul de active. Modelul de afacere al băncii a determinat menținerea unei performante financiare cu inregistrarea constanta in timp a unui ROE de peste 10%. Banca are un portofoliul solid de credite, reflectată de nivelul redus al NPL iar cel de lichiditate confortabil. Nivelul ridicat al adecvarii capitalului indica potentialul crescut al bancii, de remunerare a acționarilor prin distribuirea de dividende.

ROMGAZ

11.6%

ROMGAZ

11.6%

ROMGAZ este foarte bine poziționată pentru a beneficia de contextul avantajos creat de liberalizarea pieței de energie electrică de la 01.01.2021, pentru producătorii de energie curată, pe gaze. Programul important de investiții al ROMGAZ, axat pe construcția de centrale electrice și pe dezvoltare offshore a producției, inclus în Strategia energetică a României, va dezvoltă modelul de business pe termen mediu, în condițiile menținerii unei marje de profit net peste 25% și randamente ale dividendului de cel puțin 6-7%.

NUCLEARELECTRICA

1.6%

NUCLEARELECTRICA

1.6%

Nuclearelectrica (SNN)  este poziționată ideal pentru recunoașterea de valoare  datorită schimbărilor profunde de paradigmă din industria energetică, adică trecerea de la combustibili fosili spre consum de energie electrică. Cuplată cu planurile masive de investiții în creșterea capacității de producție a reactoarelor 3 și 4, SNN își va consolida modelul de business cu marje de profit net de peste 27 % și randamente ale dividendului în jur de 8-10% pe termen mediu.

mai mult