linkedin script

Drive for performance

EVERGENT Investments este compania de investiții financiare cu experiență solidă pe piață românească, care generează valoare pe termen lung și randamente consistente investitorilor. Prin aplicarea unei strategii bine articulate și responsabile valorifică oportunitățile investiționale. 

Strategie performantă, portofolii puternice

Strategia EVERGENT Investments se concentrează pe creșterea performanței portofoliului listat și a investițiilor în private-equity cu gestionarea prudentă a riscurilor.

Transformăm oportunitățile în profit

Investițiile în private equity creează un portofoliu cu un raport randament/risc atractiv cu profit semnificativ pe termen lung. 

Expand your investment with a strategic partner

EVERGENT Investments este partener strategic pentru investitorii străini pe piață românească emergentă, datorită experienței vaste și performanței dovedite în timp, aspecte esențiale care o poziționează în topul celor mai bune fonduri de acțiuni din România.

Transformam oportunitatile in profit

Suntem un fond de investitii dinamic si inovator cu o cultura organizationala solida. Avand o experienta de 30 de ani in investitii, valorificam ideile si resursele pentru dezvoltarea companiei si indeplinirea asteptarilor investitorilor. Investind sistematic si consistent, am obtinut o rata medie de apreciere a valorii pentru actionari de 13,2% - dividende incasate plus crestere de active, in timp ce am acordat dividende de peste 150 milioane euro.

Generăm valoare prin excelență managerială

Experienta bogata si calificarile echipei acopera o arie vasta de domenii de activitate, insumand peste 90 de ani de antreprenoriat si 120 de ani de top management. Analiza de prim rang combinata cu talentul de a selecta oportunitatile si agilitatea in executie reprezinta un mix  ce a condus la realizarea de alfa pur cu 1,77 % mai mare decat rata medie compusa a randamentului, tuturor fondurilor de actiuni din Romania, in ultimii 10 ani.

Strategie performantă, portofolii puternice

Strategia investitionala aprobata de actionari si politicile aplicate pe portofolii si testate in timp se reflecta in performanta la nivelul tuturor activelor noastre. Portofoliul listat structurat in doi piloni strategici, financiar-bancar si energie-utilitati, impreuna cu abordarea decisiva de crestere a portofoliului private equity ofera investitorilor nostri randamente consistente.

Managementul riscului

Managementul riscului este o componenta esentiala a procesului investitional, cu o abordare holistica si procedurata care echilibreaza deciziile de business. Profilul nostru global de risc asumat este unul mediu, corespunzator unui apetit la risc mediu.

Evolutie pret actiuni

Data 2022-08-08
Pret deschidere
1.19   (lei)
Pret inchidere
1.19   (lei)

Actiunea Evergent

Știri evergent

Piata Aero intre asteptari si rezultate - Analiza listarilor din 2021

Doar 1 din 3 companii si-a atins profitabilitatea previzionata si 52% dintre acestea au atins un grad de realizare a profitului net de peste 80%. Am remarcat faptul ca o companie a realizat in 2021 un profit net dublu fata de cel previzionat, in timp ce 4 companii (19%) au inregistrat pierdere, desi toate au preconizat rezultate nete pozitive pentru anul 2021 in materialele de prezentare pentru listare.

Conferinta telefonica cu investitorii are loc marti, 17 mai, ora 15.00

EVERGENT Investments organizeaza in data de 17 mai, ora 15:00, ora Romaniei (CET+1), conferinta telefonica in limba romana pe tema rezultatelor financiare trimestriale 2022 ale companiei.

Acționarii EVERGENT Investments aprobă dividende de 62,3 milioane de lei

Principalele decizii au fost aprobarea unui dividend cu un randament de 5,39%, in valoare bruta de 0,065 lei/actiune, a celui de-al 7 lea program de răscumpărare de acțiuni si a situațiilor financiare aferente anului 2021, în care compania a înregistrat o creștere de 102% a rezultatului net față de bugetul estimat. 

Responsabilitate socială

Credem că succesul unei companii este definit și de valoarea pe care o aduce societății. 
Investițiile care creează valoare sunt cele făcute cu entuziasm, investițiile performante cresc nivelul de trai nu doar în momentul prezent, ci ridică standardul de viață pe o perioadă îndelungată, impactand pozitiv, atât mediul economic, cât și cel social. De aceea, misiunea noastră este să generăm valoare pe termen lung pentru investitori, pentru companie dar și pentru comunitatea noastră.