linkedin script

Drive for performance

EVERGENT Investments este compania de investiții financiare cu experiență solidă pe piață românească, care generează valoare pe termen lung și randamente consistente investitorilor. Prin aplicarea unei strategii bine articulate și responsabile valorifică oportunitățile investiționale. 

Strategie performantă, portofolii puternice

Strategia EVERGENT Investments se concentrează pe creșterea performanței portofoliului listat și a investițiilor în private-equity cu gestionarea prudentă a riscurilor.

Transformăm oportunitățile în profit

Investițiile în private equity creează un portofoliu cu un raport randament/risc atractiv cu profit semnificativ pe termen lung. 

Expand your investment with a strategic partner

EVERGENT Investments este partener strategic pentru investitorii străini pe piață românească emergentă, datorită experienței vaste și performanței dovedite în timp, aspecte esențiale care o poziționează în topul celor mai bune fonduri de acțiuni din România.

Transformam oportunitatile in profit

Suntem un fond de investitii dinamic si inovator cu o cultura organizationala solida. Avand o experienta de 30 de ani in investitii, valorificam ideile si resursele pentru dezvoltarea companiei si indeplinirea asteptarilor investitorilor. Investind sistematic si consistent, am obtinut o rata medie de apreciere a valorii pentru actionari de 13,2% - dividende incasate plus crestere de active, in timp ce am acordat dividende de peste 150 milioane euro.

Generăm valoare prin excelență managerială

Experienta bogata si calificarile echipei acopera o arie vasta de domenii de activitate, insumand peste 90 de ani de antreprenoriat si 120 de ani de top management. Analiza de prim rang combinata cu talentul de a selecta oportunitatile si agilitatea in executie reprezinta un mix  ce a condus la realizarea de alfa pur cu 1,77 % mai mare decat rata medie compusa a randamentului, tuturor fondurilor de actiuni din Romania, in ultimii 10 ani.

Strategie performantă, portofolii puternice

Strategia investitionala aprobata de actionari si politicile aplicate pe portofolii si testate in timp se reflecta in performanta la nivelul tuturor activelor noastre. Portofoliul listat structurat in doi piloni strategici, financiar-bancar si energie-utilitati, impreuna cu abordarea decisiva de crestere a portofoliului private equity ofera investitorilor nostri randamente consistente.

Managementul riscului

Managementul riscului este o componenta esentiala a procesului investitional, cu o abordare holistica si procedurata care echilibreaza deciziile de business. Profilul nostru global de risc asumat este unul mediu, corespunzator unui apetit la risc mediu.

Evolutie pret actiuni

Data 2022-01-19
Pret deschidere
1.205   (lei)
Pret inchidere
1.21   (lei)

Actiunea Evergent

Știri evergent

EVERGENT Investments propune actionarilor un program suplimentar de rascumparare de actiuni proprii

Ne-am programat ca obiectiv major sa reducem discountul dintre activul net si pretul de tranzactionare EVER. Prin noul program de rascumparare a actiunilor proprii, al saselea, urmarim acest obiectiv si continuam sa oferim actionarilor nostri beneficii cum ar fi cresterea cererii de actiuni EVER cu efect asupra lichiditatii si a profitului pe actiune, ori cresterea ponderii detinerii in capitalul social al actionarilor care decid sa nu vanda.

Conferinta telefonica

EVERGENT Investments organizeaza in data de 19 noiembrie 2021, ora 11:00, ora Romaniei (CET+1) conferinta telefonica pe tema rezultatelor financiare ale companiei la T3 2021.

EVERGENT Investments explică procesul riguros aplicat în deciziile de business pentru o bună informare a investitorilor

Prin vanzarea a jumatate din pachetul SN Nuclearelectrica in luna iunie a acestui an, EVERGENT Investments a incasat dividendele pe intreaga pozitie si a realizat un profit substantial de 8,6 milioane lei

 

EVERGENT Investments publica precizari privind deciziile de investitii in acord cu politica de investitii.

EVERGENT Investments este un investitor institutional pe termen lung care și-a construit și își administrează portofoliile de investiții printr-o  alocare dinamică, avand o intelegere aprofundata a mecanismelor pietei de capital. A generat alfa pur cu 1,77% mai mare decat media fondurilor de actiuni din Romania si cea mai mare capitalizare in perioada 2018 – 2021.

Oportunitatile pietei sunt studiate permanent, iar deciziile de investitii sunt fundamentate pe o analiza aprofundata si o comparatie atenta a perspectivelor de crestere pentru diverse proiecte, din mai multe sectoare de activitate. Deciziile de investire ori dezinvestire urmaresc obtinerea celui mai bun raport randament/risc pe termen scurt, mediu si lung. 

 

Pentru înțelegerea procesului riguros de decizie al EVERGENT, se exemplifica cu  programul și analiza pe acțiunile SNN. 

Responsabilitate socială

Credem că succesul unei companii este definit și de valoarea pe care o aduce societății. 
Investițiile care creează valoare sunt cele făcute cu entuziasm, investițiile performante cresc nivelul de trai nu doar în momentul prezent, ci ridică standardul de viață pe o perioadă îndelungată, impactand pozitiv, atât mediul economic, cât și cel social. De aceea, misiunea noastră este să generăm valoare pe termen lung pentru investitori, pentru companie dar și pentru comunitatea noastră.